top of page

Kwaliteit en unieke producten

Wij zijn een ambitieus timmerbedrijf, gespecialiseerd in maatwerk en unieke producten. Van kleine klussen tot grote projecten. Wij maken op maat gemaakte ramen, deuren, kozijnen, dakkapellen en erkers. Ook kan je bij de timmerfabriek.com terecht voor speciaal interieurtimmerwerk. Amsterdamse stijl, jaren 30, modern, staallook, eigenlijk past hout in elk interieur. Doordat de technologie steeds verder ontwikkeld en  detimmerfabriek.com de nieuwste machines in huis heeft, is bijna niets te gek. 

Ook is detimmerfabriek.com bezig met het milieu. Vandaar, de kracht van groen! Voor het verwarmen van het  pand gebruikt de timmerfabriek.com een kachel die draait op het hout wat over is van de gemaakte werkstukken. Het pand is gas-vrij! Onze ambitie is om in de toekomst energie-neutrale werkstukken te maken!

Nieuwsgierig? Bekijk onze producten, stel je vraag via de contactpagina of kom een kijkje nemen in onze fabriek!

Waarom kies je voor detimmerfabriek.com?

  • Alle producten zijn met oog voor detail afgewerkt

  • Ambitie om in de snelle toekomst energie-neutrale werkstukken te leveren

  • Wij denken met je mee

  • Levering inclusief beglazing (HR++ glas)

  • Producten gespoten in eigen spuiterij

  • Standaard geleverd met 2 lagen grondverf

Over: Over

Hout heeft voordelen

De kracht van groen!

Goed voor het milieu

Zuurstof, zon en water heeft een boom nodig om te groeien. De productcyclus bij ons is zo uitgedacht dat het product snel en efficiënt wordt gemaakt, hierdoor gebruiken wij weinig energie. Daarom is hout één van de milieuvriendelijkste materialen om mee te werken.

Niet elk hout is milieuvriendelijk. Hout met een FSC-keurmerk garandeert voor 100% dat het hout waarmee wordt gewerkt uit verantwoord beheerde bossen komt. Uiteraard werkt de timmerfabriek.com uitsluitend met FSC-keurmerk hout.

Veiligheid staat voorop

Veilig bij brand

De ontvlambaarheid van het hout wat de timmerfabriek.com gebruikt is niet hoog. Het hout dat de timmerfabriek.com gebruikt geleidt bijna geen warmte. Ook verkoolt het heel langzaam, waardoor een eventuele brand, langzaam opgang komt. Bij een brand komen er uit de producten bijna geen schadelijke gassen vrij.

Isolerende werking

Bespaar!

De isolatiewaarde van hout ligt veel hoger ligt dan bij aluminium of kunststof. Hout is een natuurlijk product, dus een natuurlijke isolator. Hout is een massief product en het geleidt geen warmte. Hierdoor blijft de warmte op zijn plek en blijft de kou lekker buiten. Naast een goed passend houten kozijn heeft het type glas ook invloed op de isolatie, hier zorgen wij ook voor!

Niets is te gek

(Bijna) alles is mogelijk

Amsterdamse stijl, jaren 30, modern, staallook. Eigenlijk past hout in elk interieur. Doordat de technologie steeds verder ontwikkeld en  detimmerfabriek.com de nieuwste machines in huis heeft, is bijna niets te gek. Wekelijks worden er prachtige, unieke werkstukken gemaakt.

Over: Lijst
bottom of page